Door wie is het te gebruiken?

Kindernevendienst/zondagschool

De methode is ontwikkeld voor kindernevendienst en zondagschool. De les is opgebouwd uit een Bijbelverhaal van 10 tot 20 minuten en twee verwerkingen van 10 minuten. Daarnaast zijn er de moestuinlessen in het moestuinseizoen, deze duren een half uur. Deze tijd komt bij de geestelijke les.

De methode is ook geschikt voor kindernevendiensten variërend tussen tussen 20 minuten en ruim een uur. De dienst kan eenvoudig worden samengesteld uit het Bijbelverhaal plus één of twee verwerkingen.

Jeugdclubs

De geestelijke lessen zijn ook geschikt voor jeugdclubs. Er is wel een groot verschil tussen jeugdclubs en kindernevendiensten:

Jeugdclubs draaien meestal van september tot mei. Dan is het moestuingedeelte niet haalbaar. Daarbij is het huidige programma een doorgaande lijn het hele jaar door. Voor de jeugdclubs kan een samengesteld programma gemaakt worden.

Thuis gebruik als gezin

Natuurlijk kan het materiaal als gezin doorgenomen worden. Op dit moment draait een gezin naar volle tevredenheid met het materiaal.

Godsdienstles op basisscholen

De methode kan ook gebruikt worden op zowel christelijke als openbare basisscholen.

Door christelijke scholen kunnen de verschillende onderdelen verspreid worden over 3 dagen.
Voor godsdienstonderwijs op Openbare Scholen kan geput worden uit de verhalen en verwerkingen.

De moestuinlessen zijn los aan te schaffen en zijn goed te gebruiken voor één moestuinles per week, voorzien van een korte geestelijke toepassing.

 

Als je belangstelling hebt, neem dan contact op via het contactformulier.

 

Aanmelding ‘Proef’ kerk

Kinderwerk Er op uit! zoekt 10 ‘proef’ kerken die Er op uit! een half jaar willen ‘proeven’ tegen een gereduceerd tarief.

Voor € 100 (i.p.v. € 250) kan een kerk een half jaar lang kennismaken met Er op uit!. Tevens ontvangen deze kerken een druivenstruik om te poten in het eerste jaar. Het kinderwerk is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar (groep 3 tot en met 8).

De aanbieding is inclusief een introductie seminar met veel handvatten voor de kinderwerkers, zodat ze toegerust kunnen beginnen. Als er behoefte is aan extra begeleiding kan dat vaak telefonisch afgehandeld worden.

Deze actie is geldig voor de eerste 10 kerken die zich aanmelden voor 1 juli 2019.

NederlandsEnglish
Naar boven