Het (Joodse) huwelijk (3 lessen)

Het huwelijk staat symbool voor de relatie zoals God die voor ogen heeft tussen Hem en de mens. En specifiek voor de relatie tussen God en het volk van Israël en Jezus Christus en de Gemeente.

De kinderen maken in drie lessen op speelse wijze kennis met achtergronden van het Joodse huwelijk ten tijde van Jezus. Naast verwerkingen over het huwelijk, gaan ze een toneelstuk instuderen. Dit kan uitmonden in een uitvoering.

In de Joodse traditie is het huwelijk de kern van het bestaan en is het huwelijk omgeven met vele tradities. In de tradities zitten geestelijke lessen verborgen, die ze dan gaan ontdekken. De belangrijkste lessen die ze leren zijn de volgende twee dingen. Het eerste is dat ze de waarde van het huwelijk gaan zien en dat dit echt hoort bij hoe God het heeft bedoeld. Het tweede is dat ze proeven van het mysterie, dat zij onderdeel zijn van bruid van Jezus Christus, Zijn gemeente.

De drie lessen zijn samengesteld met medewerking van Timo van den Heuvel, theatermaker en liedjesschrijver. Er zitten aanstekelijke spreekkoren in de lessen, die verweven zijn in een verhaal, dat ze kunnen gaan uitspelen en uitvoeren. In de derde les zullen ze dan al in staat zijn om een toneelstuk op aanstekelijke wijze uit te voeren.

    Bestelformulier
    Nederlands Nederlands English English
    Nederlands Nederlands English English