06-11-2018 | Samenwerking met TEAR 40 dagen kalender

Pasen is nog ver weg, maar de voorbereidingen voor de 40 dagen kalender zijn al begonnen. Ontwikkelingsorganisatie TEAR benaderde Er op uit! om het kinderwerk programma voor in de kerk te schrijven. Een mooie kans die met beide handen is aangegrepen.

Het gaat om lessen die bij de kalender aangeboden worden, die gebruikt worden tijdens kinderdiensten. Begin januari 2019 is de kalender te bestellen via de website van TEAR.

Voorrecht
Projectleider Ronald Blonk ervaart het als een voorrecht om mee te kunnen doen met de 40 dagen kalender. Het Paasfeest staat als een van de feesten van God centraal in het programma van Er op uit!  De uittocht uit Egypte, de viering van Pesach en de opstanding van Jezus worden met elkaar verbonden. In de lessen wordt de vertaling gemaakt naar wat dit betekent voor de kinderen vandaag.

Het materiaal is inmiddels beschikbaar en downloadbaar, lees verder >>

Samenwerking
Aan de kalender werken de volgende mensen mee: Jurjen ten Brinke, Jan Wolsheimer, Petra de Nooy, Jeannette Westerkamp, Marnix Niemeijer, Mariska Potters, Otto de Bruijne en Mirjam van der Vegt.

NederlandsEnglish