God schiep jou (groep 3-5)

In elf lessen ontdekken de kinderen het grote plan met de mens en dus met henzelf. Ze ontdekken hoe God met heel veel liefde de aarde, de zon en maan en sterren heeft gemaakt. En dat Hij de mens als kroon op Zijn schepping formeerde.

Inhoud lessen

In les 1 ontdekken de kinderen hoe God met de hemellichamen een ritme in de schepping aanbracht, die heilzaam is voor de mens. Een ritme van dag en nacht, van werken en rusten.

In les 2 laten we zien dat God niet alleen de week instelde, maar vooral een rustdag (sabbat) inbouwde voor de mens. En met die sabbat, introduceerde Hij ook de feestdagen. Iedere week een feestdag. God zorgt goed voor ons.

In les 3 ontdekken de kinderen dat God alles klaar had gemaakt voor de kroon op Zijn schepping, de mens. Hij maakte hen man en vrouw, en ze zijn naar Zijn evenbeeld gemaakt. Hij heeft ieder mens gewild op aarde.

In les 4 ontdekken de kinderen dat God ieder mens unieke talenten heeft gegeven. Ze krijgen aan het einde van de les een Xpeditie mee naar huis om hun talenten te ontdekken. Dit is voor kinderen heel gaaf.

In les 5 gaan ze die talenten creatief vormgeven.

In les 6 leren ze hoe je God kunt zien in de schepping om je heen en dat God net als wij emoties en karaktereigenschappen heeft. Dit ontdekken ze aan de hand van de Here Jezus.

In les 7 ontdekken de kinderen op speelse wijze de diepere betekenis van het Paradijs en hoe God wil wonen in ons hart.

In les 8 en 9 ontdekken ze hoe Adam en Eva werden misleid door de slang en dat we daar nog steeds onder te lijden hebben.

In les 10 werken we toe naar de Paasles nummer 11. Het behandelt het verhaal van de zalving van Jezus door de zondige vrouw en hoe Judas op dat moment koos tegen Jezus.

In les 11 behandelen we enerzijds het verhaal van Abel en Kaïn en anderzijds het offer dat Jezus Christus bracht als Lam van God.

In les 14 ontdekken de kinderen door het verhaal van Noach dat Gods regels goed voor ons zijn.

Bestellen

Je kunt de lessen hieronder bestellen.

    Bestelformulier
    Nederlands Nederlands English English
    Nederlands Nederlands English English