Thuis onderwijs & gezin


“Als gezin zijn we aan de slag gegaan met ‘Er op uit’. Het is een hele mooie werkwijze om te ontdekken dat de Bijbel een geheel is en niet allemaal losstaande verhalen. Daar doorheen wordt ook duidelijk hoe groot onze God is. De activiteiten vonden de kinderen leuk, ook onze zoon die niet van knutselen houdt. Door de activiteiten heen konden de kinderen de boodschap onthouden. En konden we het gemakkelijk nog eens benoemen. Ook onze oudere kinderen konden we er gemakkelijk bij betrekken. Het vraagt wel voorbereiding van je als ouder, maar ik heb dat als leerzaam ervaren.
Jerry & Henrike

Gebruik tijdens corona lock-down

Alle familieleden hebben namen voor elkaar op een steen geschreven. Naar aanleiding van les over Openbaring, waarin staat dat we een naam zullen krijgen van God die helemaal bij ons past.

Addo en Margreet werken met het materiaal in de Corona tijd.

Margreet schreef: “Tijdens de lockdown zochten wij als ouders naar een manier om samen met onze dochters van 14 en 11 jaar op zondag een moment te nemen om stil te staan bij God en de bijbel.
In de methode ‘Er op uit!’ vonden wij voor al onze gezinsleden de opbouwende inhoud die we zochten. Ook wij als ouder hebben veel geleerd door de achtergrondinformatie. En voor onze dochters konden we uit het programma items kiezen waar wij op creatieve wijze mee bezig konden gaan.
Deze methode is minder standaard, en daarom uitdagend om samen nieuwe dingen over God en Zijn grotere plan te leren

Addo schreef in een whatsapp bericht: “Wij doen met de meiden de Er op uit! lessen. Wat een mooi materiaal, complimenten man! En we leren er zelf ook een boel van. Dankjewel!

Thuisonderwijs

Na al vijf jaar thuisonderwijs met onze kinderen zijn we dit jaar begonnen met de kinderwerkmethode Er Op Uit als onderdeel van het onderwijs. Al vanaf de start met het thuisonderwijs wilden we het onderwijs over de Bijbel integreren in de rest van het onderwijs. (tekst over voorleven) We willen onze kinderen leren om de wereld te bekijken vanuit de bijbel maar vooral dat alles wat wij doen vanuit Hem komt en niet zonder Hem kan.

We vinden dat deze methode erg mooi aansluit bij onze manier van onderwijzen. De kinderen worden aangemoedigd om verder te kijken. Het is naar de wereld kijken door het perspectief van God. Als we bijvoorbeeld leren over het heelal met zon, maan en sterren dan vinden wij het belangrijk dat onze kinderen dan niet alleen leren wat de mainstream media hierover zegt maar ook wat dit over onze grote God zegt. Deze methode is hier een mooie aanvulling op.

Wij als gezin zien ernaar uit om met deze methode verder te werken en steeds meer te ontdekken. Wij vinden het een aanrader, niet alleen voor kinderwerk in de kerk, maar juist voor thuis. De plaats waar het grootste deel van onze geloofsopvoeding plaats vindt.” Familie van de Brugge

Voortdurend in gesprek met je kinderen

Als ouders kun je 6 jaar lang over God in gesprek blijven met je kinderen. De methode helpt je om op creatieve wijze verdieping aan te brengen bij de ontdekkingstocht naar de schatten van Gods koninkrijk.
Naast de Bijbelse verhalen, krijg je ook de beschikking over de moestuinlessen.

Kosten per gezin

Als gezin kun je de lessen per half jaar afnemen. De kosten zijn € 50 per half jaar.

Nederlands Nederlands English English
Nederlands Nederlands English English