Workshop kinderwerkers

Maak van je kinderdienst een belevenis

Hoe haal je nu het beste uit de kinderen? Hoe prikkel je de kinderen, zodat ze op gaan in het verhaal? Had ik maar de vaardigheden? Vragen waar we als kinderwerkers mee rondlopen, maar ons eigenlijk niet de tijd voor gunnen om het uit te zoeken.

septimoIedereen kan deze vaardigheden aanleren met een goede leraar voor de klas. Er op uit! heeft Timo van den Heuvel bereid gevonden deze toerusting samen met Ronald Blonk te ontwikkelen en te geven. Timo is een veelzijdig theatermaker en hij heeft een onderwijsachtergrond. Deze combinatie zorgt ervoor dat hij in staat is goede didactische adviezen te geven.

De volgende workshops zijn te volgen. In het ochtenddeel volg je workshop 1 of 2.
Na de pauze volgt iedereen workshop 3: liedjes leren is tof.

 1. Kinderen Bijbelverhalen laten beleven
  In deze workshop bibliodrama lees en beleef je een Bijbelverhaal vanuit de rol van één van de personen die in het verhaal een rol spelen. Door zelf te ervaren hoe een Bijbelverhaal op deze manier tot leven komt zul je enthousiast worden om ook kinderen op deze manier bij de prachtige verhalen uit de Bijbel te betrekken. Uiteraard krijg je hiervoor tips, ideeën en werkvormen aangereikt om dit in de praktijk uit te voeren.
  Zeventien van de negentien deelnemers gaven aan het geleerde direct te kunnen toepassen in hun kinderdiensten.
 2. In ieder kind schuilt een acteur
  Toneel is niet alleen een fantastische vorm om je verhalen uit de Bijbel eigen te maken en door te geven aan anderen, het helpt je ook om op een positieve manier stevig in je schoenen te staan. Daarom kun je er niet vroeg genoeg mee beginnen. In deze actieve workshop verken je spelenderwijs verschillende vormen van toneel en ontdek je hoe je deze kunt gebruiken bij het uitspelen van Bijbelverhalen. Ook krijg je handreikingen om kinderen hier enthousiast voor te maken en bij te betrekken.
  Zeventien van de negentien deelnemers gaven aan het geleerde direct te kunnen toepassen in hun kinderdiensten.
 3. Liedjes leren is tof: De muzikaliteit in kinderen naar boven halen
  Zingen en muziek maken zijn waardevolle Bijbelse principes die bedoeld zijn voor iedereen, jong en oud. Maar hoe pas je dat toe als niet iedereen gemotiveerd is om te zingen of als je denkt dat jezelf niets hebt met muziek? In deze workshop gaan we dieper in op het belang van zingen en muziek in de kinderdienst en verkennen we op een actieve en leuke manier verschillende werkvormen die ervoor kunnen zorgen dat zingen en muziek supertof is, ook als je geen muzikale duizendpoot bent.
  Veertien van de negentien deelnemers gaven aan het geleerde direct te kunnen toepassen in hun kinderdiensten.

Alle deelnemers zijn enthousiast over het geleerde en zouden de toerusting aan iedere andere kinderwerker aanraden!

  

De toerusting vindt plaats in de workshop ruimte van Timo van den Heuvel in Andelst vlak langs de A15.
De volgende datum is nog niet bekend. Neem bij interesse graag contact op.
Duur: van 10.00 tot 14.30 uur.

De workshop is toegankelijk voor iedereen. Organisaties die werken met Er op uit! krijgen voorrang. In overleg met een organisatie kunnen de workshops ook op locatie plaatsvinden.
Minimum aantal deelnemers is 20 en het maximum is 25.

De kosten per deelnemer zijn € 65 inclusief koffie, thee, sap en lekkers bij het drinken. Lunch is voor eigen rekening.
Wanneer een kerk meer dan 4 deelnemers stuurt zijn de kosten per extra deelnemer(s) € 50.

Aanmelding via het contactformulier. Geef duidelijk aan dat het gaat om deelname aan de workshop. Wij zullen dan contact opnemen.

  Nederlands Nederlands English English
  Nederlands Nederlands English English