Oud teamleden

De volgende oud teamleden bedanken wij voor hun inzet. Hun bijdrage is van grote waarde voor de methode.

Elise Mons heeft zich anderhalf jaar ingezet voor Er op uit! door teksten te redigeren. Zij heeft honderden teksten van lessen, brochures, website en andere uitingen met veel geduld gecorrigeerd. Ze voorzag de lessen van opbouwende opmerkingen en ze heeft de kwaliteit van de lessen op een hoger niveau gebracht.

 

Martine Zeissink heeft een half jaar lessen uitgewerkt voor de jongste kinderen. Met haar creativiteit erbij konden weer nieuwe elementen worden toegevoegd aan de lessen.

 

 

Leo Smits

Heeft zich anderhalf jaar ingezet om lessen te ontwikkelen voor de jongste groep. 

Ik ben Leo Smits (1974) en ben getrouwd met Hanna. Wij hebben samen twee kinderen en de derde wordt medio februari 2019 verwacht.

Sinds een kleine drie jaar ben ik actief in het kinderwerk bij mijn gemeente de Levend Evangelie Gemeente (afgekort de LEG). Ik ben begonnen met praktische werkzaamheden de kinderwerkers te ondersteunen. Denk daarbij aan het kopiëren en klaarleggen van kinderwerkmateriaal voor de kinderwerkers. Dit heeft zich langzamerhand uitgebreid naar het geven van studies voor kinderen van groep 7 en 8 tot het zelf schrijven van kindermateriaal voor de gemeente.

Ik zet mij in voor Er op uit! omdat het concept mij erg bevalt om te werken vanuit de driejarige lezing van de Torah en de Bijbel te begrijpen vanuit de Joods/Hebreeuwse context. Iets waar ik zelf, in mijn eigen vrije tijd, veel onderzoek naar doe.

Ik ben opgegroeid in een christelijk gezin. Gods Woord is er dus met de paplepel ingegoten. Al heb ik op mijn 28ste wel een rigoureuze omkeer in mijn geloofsleven ervaren. Zoals men weleens zegt: Gods Woord drong van het verstand door in het hart. Dit heeft er voor gezorgd dat ik een honger en passie kreeg, niet alleen voor Jezus persoonlijk, maar ook voor Gods Woord. Het lezen van bijbel-wetenschappelijke en theologische literatuur is een van mijn hobby’s.

Momenteel ben ik als beheerder voor 24 uur werkzaam in de LEG. De andere 16 uur vul ik in als ZZP-er. De werkzaamheden die ik doe binnen mijn ZZP-tijd is heel divers. Van schilderen, tot een het zijn van een helpende hand voor aannemers, van licht administratief werk, tot het bij Kinderwerk Er op uit! het ontwikkelen van lessen.

Verantwoordelijkheid: Ontwikkelen van lessen

Marjo Wieringa

Heeft zich een jaar ingezet om teksten te redigeren en is als voorbidder nog steeds betrokken.

Getrouwd met Jan en moeder van vijf heerlijke kinderen. Al vanaf mijn zestiende doe ik kinderwerk, in kinderdiensten en ook heb ik een paar keer een kinderkamp geleid. “Laat de kinderen tot mij komen”, zegt Jezus en er is niets mooier dan kinderen bij Hem brengen. Als botanisch analiste, opgeleid in Wageningen, vind ik het ook heel gaaf om met de kinderen de natuur in te gaan en te laten zien hoe geweldig Gods karakter te zien is in de natuur. Deze kinderwerk methode heeft dus mijn hele hart! Zo gaaf om hieraan mee te werken. Kinderen leren door te doen en (zeker jongens) niet alleen door knutselwerkjes. De variatie in deze methode zorgt dat het steeds weer verrassend en nieuw voor ze is. Ik zie uit naar veel vieze moestuin werkertjes!

Verantwoordelijkheid: Redigeren van teksten

Nederlands Nederlands English English
Nederlands Nederlands English English