Lespakketten

under-cunstruction-transparant

Fijn dat je overweegt met de Er op uit! kinderwerkmethode te gaan werken. De lessen worden digitaal ter beschikking gesteld via een afgeschermd gedeelte van de website www.kinderwerkeropuit.nl. Na betaling krijgt de kerk / kinderwerker een inlogcode zodat de betreffende lessen downloadbaar zijn. Het is ook mogelijk om aparte lessenseries te kopen via een download. Alle thema’s hebben we overzichterlijk verwerkt in een downloadbaar overzicht.

De verschillende lespakketten

1. Gehele lespakket Binnen Moestuin
6-9 jaar (groep 3-5)+ 10-12 jaar (groep 6-8)
2. Moestuinlessen
6-9 jaar (groep 3-5) + 10-12 jaar (groep 6-8)
3. Thema lespakketten

Prijzen gehele methode

6-9 jaar (groep 3-5)
10-12 jaar (groep 6-8)
jaar 1
en 4
jaar 2
en 5
jaar 3
en 6
Abonnement
Totaalpakket € 500 € 500 € 500 € 150

Jaarprijzen zijn inclusief 21% btw.

Praktisch weetjes over de lesmethode

 • De lessen van jaar 1 en 4 (en de overige jaren) starten begin Januari. Januari is het natuurlijke instapmoment voor deze methode omdat toegewerkt wordt naar het moestuinseizoen, zodat de feesten van God volop gevierd kunnen worden. Je kunt uiteraard ook in september of enig ander moment starten met de methode.
 • De methode bestaat uit 6 lespakketten van 1 jaar. Een lespakket voor een jaar bestaat uit geestelijke lessen voor iedere zondagochtend plus een moestuinles van maart tot en met september. De moestuinlessen zijn afgestemd op de geestelijke lessen van die weken. Er zijn geen lessen voor zes weken zomervakantie en de eerste Paas- en Pinksterdag.
 • In drie jaar tijd wordt de hele methode aangeschaft. In het eerste jaar wordt jaar 1 en 4 aangeschaft, daarna jaar 2 en 5 en vervolgens jaar 3 en 6. Zie de tabel hierboven.
 • De afnemer koopt per jaar een licentie voor een specifiek lespakket. De licentie geeft een jaar toegang tot de website en de afnemer verwerft het ongelimiteerde gebruiksrecht van de lessen voor eigen gebruik.
 • Na 3 jaar kan een abonnement worden afgesloten waardoor de afnemer op voordelige wijze toegang houdt tot online roosters.

De voordelen van het online toegang houden tot het rooster zijn

 1. Het rooster en de lessen zijn afgestemd op de viering van de feesten. Dit loopt dan altijd synchroon.
 2. Wanneer er aanpassingen zijn in de lessen zijn deze automatisch beschikbaar.
 3. Het gemak van het werken via de website voor de kinderwerkers.
 4. Het forum blijft beschikbaar waar leden en medewerkers tips plaatsen.
 5. De afnemer kan gebruik blijven maken van de kennis van Er op uit! medewerkers.

Een jaargang bevat de volgende elementen

 1. Het jaar rond geestelijke lessen van een uur. (Er zijn geen lessen voor eerste Paas- en Pinksterdag en zes weken zomervakantie.) Om de twee weken een opdracht voor thuis (Xpedities genaamd).
 2. Moestuinlessen van een half uur van maart tot en met september
 3. Basisdocumenten om een moestuin aan te leggen
 4. Begeleidende documenten om ouders te informeren over de lesinhoud
 5. Extra materialen zoals power points, liedjes, foto’s, filmpjes
 6. Toegang tot het forum met aanvullende ideeën
 7. Overzichtsdocument voor een coördinator
 8. Ondersteuning bij vragen
 9. Een lijst met verrijkende activiteiten buiten de lestijden om

Moestuinlespakket

Het moestuinlespakket kan los van het geestelijke lespakket per seizoen worden afgenomen. De lessen kunnen naast een andere methode gebruikt worden. De moestuinlessen zijn te gebruiken door zondagscholen, jeugdclubs en basisscholen. Lees verder >>>

Thematische lespakketten

De volgende thematische lespakketten kunnen worden afgenomen.

1 Najaarsfeesten en het leven Jakob voor beide leeftijdsgroepen
Lessen over Jakob waarbij de volgende feesten aan de orde komen: Trompettenfeest, Grote verzoendag (Jom Kippoer) en het weekfeest Loofhutten. Lees verder >>>
2 Het (Joodse) huwelijk (6-9 jaar) Het huwelijk staat symbool voor de relatie tussen God en zijn gemeente. In de Joodse traditie is het huwelijk en daaraan gekoppeld het voortgaan van de generaties, de kern van het bestaan. De lessen zijn samengesteld met medewerking van Timo van den Heuvel, theatermaker en liedjesschrijver. Lees verder >>>
3 De geschiedenis van het Joodse volk (10-12 jaar) Vier lessen over de ontwikkeling van het Joodse volk van Abraham tot nu. In grote stappen krijgen de kinderen een beeld van de geschiedenis van het Joodse volk. Lees verder >>>
4 Persoonlijke weerbaarheid kinderen (Resister materiaal) Kinderen ontdekken dat wij mensen de kroon zijn op Gods schepping. Ze benoemen de overeenkomsten en verschillen tussen jongens en meisjes. Ze ontdekken dat beide volwaardig zijn in Gods ogen. Lees verder >>>

Betalings- en algemene voorwaarden

 • De consument verplicht zich om 14 dagen na ontvangst van de factuur het bedrag op de rekening van Er op uit! te storten.
 • Het bestelde pakket komt op zijn laatst 5 werkdagen na ontvangst van het bedrag op de rekening van Er op uit! beschikbaar, tenzij hier andere afspraken over zijn gemaakt.
 • Lees ook de Algemene Voorwaarden.

Proef lessen

Wij raden aan om de proeflessen aan te vragen. Daarnaast kan je ons uitnodigen voor een presentatie om de methode toe te lichten. Vul het contactformulier in en geef aan dat je graag de proeflessen zou ontvangen, wij nemen dan contact met je op.

Meld je aan als ‘Proef’ kerk

50 lessen proeven tegen gereduceerd tarief. Voor € 100 (i.p.v. €
250) kan een kerk een half jaar kennismaken

Tevens ontvangt de kerk een druivenstruik.

De aanbieding is inclusief een introductie seminar met veel handvatten voor de kinderwerkers.

NederlandsEnglish
Naar boven