Door wie is het te gebruiken?

De methode wordt gebruikt door kerken, gezinnen, jeugdclubs, Gods

Kindernevendienst/zondagsschool

Ben je op zoek naar een eigentijdse en voor de kinderen aansprekende methode in de kerk, dan is Er op uit! uitermate geschikt.

De les is als volgt opgebouwd:
10 minuten: IJsbreker
10-20 minuten: Bijbeltijd (Jongste groep een Bijbelverhaal of rollenspel, de oudste groep duikt zelf de Bijbel in.)
10-20 minuten: Een creatieve verwerking

De twee verwerkingen plus de Bijbeltijd zijn beslaan in totaal altijd 40 minuten. Voor alle onderdelen geldt, dat ze langer kunnen duren of dat ze worden ingekort naar het inzicht en de tijd die er beschikbaar is voor de kinderdienst.

In het moestuinseizoen van maart – sept zijn er moestuinlessen beschikbaar
30 minuten per les.

Korte kindernevendienst
De methode is ook geschikt voor kindernevendiensten 20 – 30 minuten.
Wanneer alleen de IJsbreker en de Bijbeltijd worden gebruikt, dan kan dit worden uitgevoerd binnen 30 minuten.

Thuis gebruiken als gezin

Natuurlijk kan het materiaal als gezin gebruikt worden. We hebben een aangepast tarief voor thuisgebruik.

Juist in deze tijd van Corona, waarin er vaak geen kinderdiensten worden georganiseerd, is het belangrijk om als ouders met je kinderen in gesprek te blijven over het geloof.

De methode biedt je de handvatten om iedere week een onvergetelijke tijd met elkaar te hebben thuis. De reacties van de gezinnen die er thuis mee aan slag zijn die liegen er niet om:-) Lees door >>>

Jeugdclubs

Ben je op zoek naar aansprekende thema lessen met leuke verwerkingen voor het clubseizeon, dan biedt Er op uit! verschillende mogelijkheden om een clubseizoen naar wens in te vullen.

De geestelijke lessen en de creatieve verwerkingen zijn uiterst geschikt voor jeugdclubs. Clubs draaien meestal van oktober tot en met maart. Dit biedt de gelegenheid om uit de grote hoeveelheid aan lessen een gevarieerd programma neer te zetten voor de kinderen.

De jeugdclubleiding kan uit de lessen een eigen serie van lessen selecteren.  Wij helpen hier graag bij. Bekijk het rooster waarin allerlei thema’s benoemd zijn en neem contact op.

Godsdienstles op basisscholen

Ben je op zoek naar een eigentijdse en voor de kinderen aansprekende Godsdienstmethode op school, dan is Er op uit! uitermate geschikt.

De methode in zijn geheel of delen ervan kunnen gebruikt worden op zowel christelijk als openbaar onderwijs. Lees meer  >>>

Nederlands Nederlands English English
Nederlands Nederlands English English