23-01-2019 | Kinderwerkprogramma veertigdagenkalender zet kinderen aan tot actie

Het kinderwerkprogramma behorend bij de tiende editie van de veertigdagenkalender van Tear is een feestelijk programma, waarbij de kinderen handen en voeten geven aan hun geloof.

Dit jaar is Er op uit! de kinderwerk organisatie die het programma heeft ontwikkeld. Projectleider van Er op uit! Ronald Blonk is enthousiast over de vier lessen voor zowel de onder- als de bovenbouw. Hij zegt: “In de lessen ontdekken de kinderen dat God van meet af aan een bevrijder van mensen is. En dat God hen inschakelt om anderen te bevrijden is vast een verrassing voor de kinderen. In deze veertig dagen krijgen de kinderen de gelegenheid om kinderen in Oeganda te bevrijden van loodzware jerrycans met water, door geld in te zamelen met klusjes die te maken hebben met water. Tevens krijgen ze de gelegenheid om een ander kind uit te nodigen voor een feestelijke vriendendienst met Pasen. Ze worden bij het uitnodigen uitgedaagd om na te denken wie de Here Jezus zijn vriendschap zou aanbieden aan de hand van het verhaal van Zacheüs.”

Ronald Blonk is enthousiast over de samenwerking met Tear: “Tear komt op voor gerechtigheid. In de lessen van Er op uit! worden de kinderen bewustgemaakt van Gods hart voor de zwakke en verdrukten en gaan ze hier ook zelf mee aan de slag. De missie en werkwijze van Tear passen bij de Er op uit! manier van kinderen onderwijzen.
Het kinderwerkmateriaal is gratis te downloaden via www.tear.nl/kerken of https://kalender.tear.nl/kinderwerk.
www.kinderwerkeropuit.nl

Meer over de kalender
De Tear-kalender is de laatste jaren uitgegroeid tot een begrip in christelijk Nederland. Steeds meer christenen van uiteenlopende denominaties lezen mee, soms samen met hun kerkelijke gemeente. Als aanvulling op de kalender zijn op de www.tear.nl/kalender gratis materialen te downloaden, zoals een liturgie voor de Stille Week, programma’s voor kinder- en jeugdwerk (een samenwerking van Tear, Er op uit! en Young and Holy) en een handleiding met gespreksvragen voor kringen geschreven door Herman Bouma, programmaleider van Umoja Nederland. Daarnaast ontvangt iedereen een gezinsschriftje (een samenwerking tussen Tear en opvoedingsmagazine Jente) om ook met jonge kinderen de veertigdagentijd bewust te kunnen beleven.

Gratis te downloaden
Het kinderwerkmateriaal is gratis te downloaden via www.tear.nl/kerken of https://kalender.tear.nl/kerken.

NederlandsEnglish